Левът е подценен и можем само да спечелим от промяна

...
 Левът е подценен и можем само да спечелим от промяна
Коментари Харесай

Муравей Радев: Влизането в чакалнята за еврозоната може да е печалба заради подценения лев

 Левът е недооценен и можем единствено да спечелим от смяна на курса. Това сподели за „ Фокус “ някогашният финансов Муравей Радев. Той изясни, че, в случай че през днешния ден някой смъкна валутния ръб, обменният курс на българския лев ще се усили, тъй като той не е надценен, а недооценен. Българинът би трябвало да забогатее, в случай че това се случи, само че това е фантазия и няма да се случи, тъй като към момента приказваме за чакалнята, изясни той.
„ В ERM II законодателно е заковано, след договаряния със страните от еврозоната и Европейската централна банка, че България влиза в чакалнята със настоящия закрепен курс – 1.95583 и престоява с него там. Ако някоя страна изиска промяна на този курс с различен, то тя може да го направи единствено с съображение. То може да бъде, в случай че курсът играе по време на престоя в чакалнята с повече от 15% “, сподели той.
Муравей Радев изясни, че вследствие на валутния ръб нашият курс е закрепен и няма да има сходно придвижване. Според него огромният въпрос е с какъв курс ще излезе българският лев от чакалнята. Българите сами би трябвало да желаят смяна в курса, с цел да поскъпи лв., предложи Радев.
Всичко за еврозоната следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР